Marouane Chamakh

Marouane Chamakh
Marouane Chamakh

woensdag 28 december 2011

Chamakh gewond tijdens Arsenal-Wolves

De laatste vijf minuten mocht hij nog mee doen en kopte tegelijk met Robin van Persie tegen elkaars hoofd. Van Persie ging even onderuit, Maroaune liep al snel rond en snapte er niet veel van toen hij naar de kant werd gehaald. Hij wilde niet behandeld worden en weer verder spelen; Arsenal stond nog steeds niet op voorsprong. Maar het bloed bleef stromen en hij kreeg uiteindelijk door dat hij beter even gehecht kon worden. Met een grote witte doek op zijn achterhoofd heeft hij de laatste 8 minuten uitgespeeld.



Hier is de hoofdwond goed te zien alleen heeft Marouane er helemaal geen last van
en snapt niet waarom hij naar de kant moet


maandag 26 december 2011

Marouane Chamakh denkt na over toekomst

Marouane Chamakh maakte na een succesvolle periode bij Girondins Bordeaux vorig jaar transfervrij de overstap naar Arsenal. Zijn start in Engeland beloofde veel goeds, maar inmiddels zit de Marokkaan voornamelijk op de bank in Londen. Hij beraad zich momenteel over zijn sportieve toekomst.

De afgelopen weken werden verschillende clubs in verband gebracht met Chamakh. De aanvaller wil, niet verrassend, weliswaar meer aan spelen toekomen, maar verwacht niet dat hij Arsenal in de komende maand gaat verlaten. "Ik heb het idee dat ik het seizoen afmaak bij Arsenal", laat de kopsterke spits weten.

"Maar in mei of juni kan het anders zijn. Ik kan niet eeuwen in deze situatie blijven. Ik ben 27 en wil spelen. In het voorjaar zal ik een beslissing maken over mijn toekomst", aldus Chamakh, die overigens te kennen geeft dat alleen Bordeaux kans maakt op zijn handtekening indien hij terugkeert naar Frankrijk.
Source

Zie ook hier Marouane als kerstman: filmpje

dinsdag 13 december 2011

Interview Marouane

Voor al die mensen die Frans verstaan: een interview met Marouane.
Als iemand de vertaling heeft, graag!

Interview Marouane Chamakh


maandag 28 november 2011

Arsenal heeft nieuwe mutsen

Marouane showt z'n nieuwe muts

Arsenal traint voor morgenavond 

carling cup tegen Man C. (Nasri)





Foto's van eerdere training
Arsenal's Robin Van Persie and Thomes Vermaelen jog during a team training session, at the club's training facility London Colney, near St. Albans, Hertfordshire, on November 22, 2011. Arsenal are due to play Borussia Dortmund in a UEFA Champions League group F football match on November 23.
Wie is toch dat blondje in het midden?

woensdag 23 november 2011

Arsenal - Dortmund - Chamakh start op de bank

Vandaag ontvangt Arsenal Dortmund voor een Champions Leaque wedstrijd. Arsenal trainde dinsdag, zie hieronder de foto's. Arsenal start zonder Chamakh maar met Van Persie en Arteta in de basis (opstelling)





Altijd fijn om Marouane weer te zien
Mascot in Snow Bauble

vrijdag 18 november 2011

Marouane Chamakh vertelt zelf dat hij bij Arsenal blijft

Ondanks alle verhalen dat Marouane Arsenal rond 1 januari gaat verlaten, heeft Marouane zelf laten weten dat hij het liefst bij Arsenal blijft. Hij weet en snapt dat Robin nu de voorkeur heeft en hij vindt dat Arsene Wenger gelijk heeft met zijn huidige opstelling en tactiek. Zie ook deze link Chamakh blijft bij Arsenal voor een interview op de officiële website van Arsenal.

Inmiddels traint Marouane met Henry ;-)

dinsdag 15 november 2011

De redenen waarom Chamakh Arsenal niet verlaat.

De gossipkranten van Engeland (bijvoorbeeld de Daily News) weten het zeker: Wenger heeft Chamakh in de uitverkoop gegooid. Hij mag weg en er zijn zelfs clubs als Sevilla die al 8 miljoen zouden bieden voor de spits.

Wat al die kranten vergeten is dat Wenger Chamakh niet kan laten gaan. Robin van Persie is nu in bloedvorm  maar wat als hij volgende week een enkelblessure krijgt. Dan kan Marouane weer op komen draven. Onlangs heeft Wenger nog laten weten dat hij Chamakh niet laat gaan en net als van de zomer blijken ook nu alle mogelijke transfers uit de lucht gegrepen of Marouane wil gewoon zelf niet. Zijn zaakwaarnemer had al eerder aangegeven dat Marouane het prima naar zijn zin heeft bij Arsenal en hij is natuurlijk niet de enige die op de bank zit. Niet iedereen kan elke wedstrijd spelen.
Hij is nu geblesseerd, in januari is hij een maandje afwezig om mee te doen aan de African Cup maar daarna is Marouane gewoon weer terug op het honk.


Out of favour: Arsenal are ready to listen to offers for Marouane Chamakh

vrijdag 11 november 2011

Marouane traint weer


Marouane en Jack zijn blijkbaar samen weer aan het trainen. 
Goed om te zien dat de knie van Marouane aan het herstellen is en hij weer kan fietsen



maandag 31 oktober 2011

Marouane geblesseerd

Morgen zou Marouane tegen Mareille op de bank beginnen maar helaas heeft hij last van een knieblessure. Volgens Wenger gaat dit enkele weken duren.

Beterschap Marouane.

vrijdag 28 oktober 2011

Chelsea vs Arsenal, training

Arsenal trainde vandaag in voorbereiding op het duel van morgen


Robin is in een goed humeur
Andrey ook

Thomas is er weer bij 

Ook Tomas had lol

Het hele team zit er goed en fit uit......... dat wordt een makkie morgen!

maandag 24 oktober 2011

Arsenal-Stoke City 3-1

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 23:  Peter Crouch of Stoke City celebrates scoring during the Barclays Premier League match between Arsenal and Stoke City at the Emirates Stadium on October 23, 2011 in London, England.
Vol verbazing kijkt Marouane naar de lange Crouch
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 23:  Marouane Chamakh (R) of Arsenal holds off the challenge of Marc Wilson (L) of Stoke City during the Barclays Premier League match between Arsenal and Stoke City at the Emirates Stadium on October 23, 2011 in London, England.


LONDON, ENGLAND - OCTOBER 23:  (L-R) Andre Santos of Arsenal, Marouane Chamakh of Arsenal and Jonathan Walters of Stoke City challenge for the ball during the Barclays Premier League match between Arsenal and Stoke City at the Emirates Stadium on October 23, 2011 in London, England.
Dat omhooggestoken been is van Marouane

Arsenal's Andre Santos, left, clears the ball as Stoke City's Jonathan Walters, right, grapples with Marouane Chamakh, centre, during their English Premier League soccer match at the Emirates stadium, London, Sunday, Oct. 23, 2011.
en naar de bal blijven kijken!!

Arsenal's Marouane Chamakh, left, and Alex Oxlade-Chamberlain warm-up during a training session at Arsenal's training center in London Colney, north London, ahead of their Champions League group F soccer match against Marseille on Wednesday at Stade Velodrome, Tuesday, Oct. 18, 2011.
Marouane legt Alex uit waar het doel is
Arsenal's Robin Van Persie, right, warms-up with Park Chu-Young, left, and Marouane Chamakh during a training session at Arsenal's training center in London Colney, north London, ahead of their Champions League group F soccer match against Marseille on Wednesday at Stade Velodrome, Tuesday, Oct. 18, 2011.

vrijdag 21 oktober 2011

Marouane blijft gewoon bij Arsenal

Wat wij natuurlijk allang wisten maar nu ook door Wenger wordt bevestigd is dat Marouane Chamakh gewoon bij Arsenal blijft, beter nog, hij mag in de winterstop niet weg. Zelf lijkt Chamakh een vertrek ook niet te zien zitten. "Ik houd van deze club en ik doe er alles aan om met Arsenal succesvol te zijn. Ik werk hard om mijn normale niveau te bereiken." 
En zeg nu zelf: als Robin van Persie straks weer geblesseerd raakt dan is een spits als Marouane hard nodig!

Lees ook deze artikelen:

Chamakh gaat zijn kans nog krijgen

Hij concurreert met Van Persie

Wenger ontkent vertrek Chamakh

Marokko nieuws



maandag 17 oktober 2011

Snelste goal van Marouane naar Robin

Robin's goal van afgelopen zaterdag was razendsnel. Zo snel dat hij het record van Marouane overneemt. Dat record stond op 38 seconden, tegen de Wolverhampton Wanderers vorig jaar.
Robin van Persie wist zaterdag binnen 29 seconden de bal in het net te krijgen tegen het gewonnen duel tegen Sunderland.

Overigens heeft Robin op de website van Arsenal verklaard dat hij niet van plan is om bij Arsenal te vertrekken. Zijn huis zou hij te koop hebben gezet maar dat was vorig jaar al gebeurd. Hij is 'committed to Arsenal'.  Dat hij maar vele doelpunten mag blijven scoren.



maandag 10 oktober 2011

Marokko vs Tanzania 3-1

Het Marokkaanse elftal heeft zich gekwalificeerd voor de Afrika Cup in 2012. DeAtlasleeuwen wonnen in Marrakech met 3-1 van Tanzania en zijn mede dankzij de winst van Algerije op Centraal Afrika (2-0) groepswinnaar geworden. Chamakh, Taarabt en Boussoufa waren doelpuntenmakers aan Marokkaanse zijde.


1e doelpunt door Marouane Chamakh


In een uitverkocht huis werd er eerst een minuut stilte gehouden voor Zakaria Zerouali die deze week overleed. Marokko begon de wedstrijd direct goed en Adel Taarabt kon Marokko al direct op 1-0 zetten. De aanvaller die op de plek speelde van de geblesseerd uitgevallen Youssef Hadji kon makkelijk binnenkoppen na een goede voorzet van Assaidi maar zijn kopbal ging net over.

Even later was het Marouane Chamakh die de 1-0 op zijn schoen had, maar de aanvaller van Arsenal schoof de bal na een goede actie van Boussoufa net naast. Marokko kwam er via Taarabt, Boussoufa en Assaidi er vaak gevaarlijk uit, maar miste de juiste scherpte om een doelpunt te maken. In de 19de minuut was het dan toch raak. Adel Taarabt vond Oussama Assaidi vrij aan de linkerkant en die gaf een perfecte voorzet op Marouane Chamakh. De lange aanvaller kon de bal makkelijk inkoppen al was de reactie van de keeper niet geweldig: 1-0.

Marokko bleef na de 1-0 goed voetballen en ging op zoek naar de 2-0. Adel Taarabt was het meest dichtbij een treffer. De aanvaller zette zich na een mooie combinatie met Chamakh goed vrij voor de goal maar zijn schot ging net over. Tanzania was tot dan aan toe geen een keer echt gevaarlijk geweest, maar vijf minuten voor het einde van de eerste helft wisten ze toch te scoren. Abdi Khassim Sadala kreeg een bal vrij aangespeeld en haalde direct hard uit in de kruising: 1-1. Geheel tegen de verwachting in stonden beide ploegen in de rust op een gelijkspel.

Na de rust wist Marokko niet al te veel kansen te creëren doordat men veel balverlies leed. In de 68ste minuut kreeg Marokko op een mooie plek een vrije trap. Adel Taarabt ging achter de bal staan en de Marokkaan krulde de bal prachtig de kruising in: 2-1. De aanvaller die in de clinch lag met bondscoach Eric Gerets ging na zijn doelpunt af op diezelfde Gerets en omhelsde hem.

Na die doelpunt bracht Gerets Youssef El Arabi erin voor doelpuntenmaker Adel Taarabt. Marokko werd daarna alleen paar keer gevaarlijk via Oussama Assaidi. De linksbuiten van SC Heerenveen kwam steeds net tekort voor een doelpunt. In de 89ste minuut zorgde Mbark Boussoufa voor de beslissing. De aanvaller van Anzhi schoot de afvallende bal in de verre hoek: 3-1. Invaller Youssef el Arabi had nog de kans op de 4-1, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Tanzania.

Door de overwinning van Marokko op Tanzania eindigt Marokko als groepswinnaar en door de winst gaat Marokko naar de Afrika Cup in 2012 dat gehouden zal worden in Equatoriaal Guinee en Gabon.

Opstelling + beoordeling
Nadir Lemyarghi: 6. Kon weinig doen aan geweldige goal van Tanzania, maar had voor de rest weinig te doen.

Michael Basser: 7. De rechtsback van Marokko speelde een goede wedstrijd. Deed weinig fout achterin en als hij mee op kwam naar voren had hij een goede voorzet in huis/

Mehdi Benatia: 7,5 Had in begin van wedstrijd pech dat hij bij de corners zijn kopballen niet zag beloond worden met een doelpunt. Achterin stond Benatia zoals vanouds als een huis. Gaat inscha'Allah zeker een toptransfer maken!

Abdelhamid El Kaoutari: 7 Speelde een degelijke wedstrijd, maar heeft veel te danken aan zijn partner Benatia.

Badr el Kaddouri: 6 Kwam vaak naar voren aan de linkerkant, maar wist niet gevaarlijk te worden met voorzetten.

Houssine Kharja: 6 De aanvoerder van Marokko leed vaak onnodig balverlies, maar manifesteert zich wel als een duidelijke leider op het middenveld.

Younes Belhanda: 6,5 Speelde een redelijke wedstrijd. Moet zoals invaller Karim el Ahmadi vaker een keer raken om bal sneller naar voren te krijgen.

Mbark Boussoufa: 6,5 De aanvaller kreeg veel ballen aan de rechterkant, maar was vaak ongelukkig in zijn acties. Maakte wel een mooie doelpunt, maar van Boussoufa mogen we een betere prestatie vragen.

Adel Taarabt: 7,5 Dat hij talent heeft liet hij ook vanavond weer zien. De technicus liet weer mooie acties zien en had pech in de afronding anders had hij meer doelpunten gemaakt. Prachtige vrije trap met een mooie omhelzing met bondscoach Eric Gerets. 

Oussama Assaidi: 7,5 Had een mooie assist op Chamakh en was gevaarlijker dan Boussoufa met zijn acties. Had ook pech dat hij geen doelpunt wist te maken.

Marouane Chamakh: 6,5 Had sowieso doelpunt moeten maken in de beginfase van de wedstrijd, maar daarna toch trefzeker. Chamakh zoals altijd hard werkend voor het team. 

Youssef El Arabi: 7 Kwam erin voor Adel Taarabt en liet goede acties zien. Was nog dichtbij een doelpunt en bleek fysiek sterk overeind tegen de Afrikaanse verdedigers. 

Karim el Ahmadi: Speelde te weinig voor een beoordeling, maar was wel betrokken bij de 3-1.

Said Fattah: Speelde te weinig voor een beoordeling.

source





Marouane Chamakh of Morocco, right, vies for the ball with Nditi Shabani Mussa of Tanzania, during their qualifying soccer match for the CAN2012 African Nations Cup at Marrakech's stadium, Morocco, Sunday, Oct. 9, 2011. Morocco won 3-1.












zondag 9 oktober 2011

Live stream Marokko-Tanzania

Vanavond om 21.30 uur is de wedstrijd van de nationale ploeg van Marokko tegen Tanzania, de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2012.
Bij winst is de ploeg van Eric Gerets vrijwel zeker gekwalificeerd voor de Afrika Cup 2012. Anders zijn zij afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen Algerije en Centraal Afrika.

Vorige jaar wist Marokko met 1-0 te winnen en vrijwel iedereen die in Marokko het voetbal volgt is overtuigd van winst.

Hieronder is een link naar de wedstrijd van vanavond.
http://www.vipbox.tv/sports/football.html

http://i56.tinypic.com/2413zw9.jpg

woensdag 5 oktober 2011

Training van de Atlas Lions!

Gisteren hebben de Atlas Lions een besloten training gehad om half 11 en een tweede training om 17.30 uur waarbij de nationale en internationale pers bij aanwezig mocht zijn.
Alle spelers, behalve Badr El Kaddouri en Osama Assaid die beide licht geblesseerd zijn, namen deel aan de trainingen.

Eerste training nog zonder Marouane