Marouane Chamakh

maandag 10 oktober 2011

Marokko vs Tanzania 3-1

Het Marokkaanse elftal heeft zich gekwalificeerd voor de Afrika Cup in 2012. DeAtlasleeuwen wonnen in Marrakech met 3-1 van Tanzania en zijn mede dankzij de winst van Algerije op Centraal Afrika (2-0) groepswinnaar geworden. Chamakh, Taarabt en Boussoufa waren doelpuntenmakers aan Marokkaanse zijde.

1e doelpunt door Marouane Chamakh

In een uitverkocht huis werd er eerst een minuut stilte gehouden voor Zakaria Zerouali die deze week overleed. Marokko begon de wedstrijd direct goed en Adel Taarabt kon Marokko al direct op 1-0 zetten. De aanvaller die op de plek speelde van de geblesseerd uitgevallen Youssef Hadji kon makkelijk binnenkoppen na een goede voorzet van Assaidi maar zijn kopbal ging net over.

Even later was het Marouane Chamakh die de 1-0 op zijn schoen had, maar de aanvaller van Arsenal schoof de bal na een goede actie van Boussoufa net naast. Marokko kwam er via Taarabt, Boussoufa en Assaidi er vaak gevaarlijk uit, maar miste de juiste scherpte om een doelpunt te maken. In de 19de minuut was het dan toch raak. Adel Taarabt vond Oussama Assaidi vrij aan de linkerkant en die gaf een perfecte voorzet op Marouane Chamakh. De lange aanvaller kon de bal makkelijk inkoppen al was de reactie van de keeper niet geweldig: 1-0.

Marokko bleef na de 1-0 goed voetballen en ging op zoek naar de 2-0. Adel Taarabt was het meest dichtbij een treffer. De aanvaller zette zich na een mooie combinatie met Chamakh goed vrij voor de goal maar zijn schot ging net over. Tanzania was tot dan aan toe geen een keer echt gevaarlijk geweest, maar vijf minuten voor het einde van de eerste helft wisten ze toch te scoren. Abdi Khassim Sadala kreeg een bal vrij aangespeeld en haalde direct hard uit in de kruising: 1-1. Geheel tegen de verwachting in stonden beide ploegen in de rust op een gelijkspel.

Na de rust wist Marokko niet al te veel kansen te creëren doordat men veel balverlies leed. In de 68ste minuut kreeg Marokko op een mooie plek een vrije trap. Adel Taarabt ging achter de bal staan en de Marokkaan krulde de bal prachtig de kruising in: 2-1. De aanvaller die in de clinch lag met bondscoach Eric Gerets ging na zijn doelpunt af op diezelfde Gerets en omhelsde hem.

Na die doelpunt bracht Gerets Youssef El Arabi erin voor doelpuntenmaker Adel Taarabt. Marokko werd daarna alleen paar keer gevaarlijk via Oussama Assaidi. De linksbuiten van SC Heerenveen kwam steeds net tekort voor een doelpunt. In de 89ste minuut zorgde Mbark Boussoufa voor de beslissing. De aanvaller van Anzhi schoot de afvallende bal in de verre hoek: 3-1. Invaller Youssef el Arabi had nog de kans op de 4-1, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Tanzania.

Door de overwinning van Marokko op Tanzania eindigt Marokko als groepswinnaar en door de winst gaat Marokko naar de Afrika Cup in 2012 dat gehouden zal worden in Equatoriaal Guinee en Gabon.

Opstelling + beoordeling
Nadir Lemyarghi: 6. Kon weinig doen aan geweldige goal van Tanzania, maar had voor de rest weinig te doen.

Michael Basser: 7. De rechtsback van Marokko speelde een goede wedstrijd. Deed weinig fout achterin en als hij mee op kwam naar voren had hij een goede voorzet in huis/

Mehdi Benatia: 7,5 Had in begin van wedstrijd pech dat hij bij de corners zijn kopballen niet zag beloond worden met een doelpunt. Achterin stond Benatia zoals vanouds als een huis. Gaat inscha'Allah zeker een toptransfer maken!

Abdelhamid El Kaoutari: 7 Speelde een degelijke wedstrijd, maar heeft veel te danken aan zijn partner Benatia.

Badr el Kaddouri: 6 Kwam vaak naar voren aan de linkerkant, maar wist niet gevaarlijk te worden met voorzetten.

Houssine Kharja: 6 De aanvoerder van Marokko leed vaak onnodig balverlies, maar manifesteert zich wel als een duidelijke leider op het middenveld.

Younes Belhanda: 6,5 Speelde een redelijke wedstrijd. Moet zoals invaller Karim el Ahmadi vaker een keer raken om bal sneller naar voren te krijgen.

Mbark Boussoufa: 6,5 De aanvaller kreeg veel ballen aan de rechterkant, maar was vaak ongelukkig in zijn acties. Maakte wel een mooie doelpunt, maar van Boussoufa mogen we een betere prestatie vragen.

Adel Taarabt: 7,5 Dat hij talent heeft liet hij ook vanavond weer zien. De technicus liet weer mooie acties zien en had pech in de afronding anders had hij meer doelpunten gemaakt. Prachtige vrije trap met een mooie omhelzing met bondscoach Eric Gerets.

Oussama Assaidi: 7,5 Had een mooie assist op Chamakh en was gevaarlijker dan Boussoufa met zijn acties. Had ook pech dat hij geen doelpunt wist te maken.

Marouane Chamakh: 6,5 Had sowieso doelpunt moeten maken in de beginfase van de wedstrijd, maar daarna toch trefzeker. Chamakh zoals altijd hard werkend voor het team.

Youssef El Arabi: 7 Kwam erin voor Adel Taarabt en liet goede acties zien. Was nog dichtbij een doelpunt en bleek fysiek sterk overeind tegen de Afrikaanse verdedigers.

Karim el Ahmadi: Speelde te weinig voor een beoordeling, maar was wel betrokken bij de 3-1.

Said Fattah: Speelde te weinig voor een beoordeling.

source

Marouane Chamakh of Morocco, right, vies for the ball with Nditi Shabani Mussa of Tanzania, during their qualifying soccer match for the CAN2012 African Nations Cup at Marrakech's stadium, Morocco, Sunday, Oct. 9, 2011. Morocco won 3-1.