Marouane Chamakh

donderdag 10 februari 2011

Morocco vs Niger 3-0

Klik hier voor de drie doelpunten.
Mbark Boussoufa wist twee doelpunten en Mohamed Amine El Bakkali maakte de derde treffer.

Al vroeg in de wedstrijd was Marokko op zoek naar de eerste treffer. Een schot van Belhanda die over zeilde en een opgelegde kans van Chamakh, wisten het ijs maar niet te breken tegen Niger. Net na het eerste kwartier was daar toch de openingstreffer van Marokko. Een aanval die bij Ahmed Kantari begon, via Chamakh en Taarabt bij Boussoufa terecht kwam. De sterspeler van Anderlecht ging een één-twee aan met Taarabt en wipte de bal over de Nigerese doelman.

Na de openingstreffer liet Marokko het initiatief uit handen glippen. De ploeg uit Niger kon zo nu en dan combineren en in balbezit blijven. Enkele minuten na de openingstreffer, was Marokko er dicht bij om de score uit te breiden. Een vrije trap van Mbark Boussoufa, werd door de niet al te scherpe Chamakh naast het doel gekopt.

Youssef Hadji was in de 24e minuut dicht bij een treffer. De aanvaller van AS Nancy betrad het strafschopgebied en haalde fraai uit met zijn rechterbeen. Tot verbazing van iedereen die het Marokkaans elftal een warm hart toedraagt, kwam de bal tegen de kruising en konden Chamakh en Taarabt de rebound niet tot doelpunt promoveren. Vlak voor rust speelde Mbark Boussoufa zich keurig vrij aan de linkerkant en bediende Youssef Hadji op fraaie wijze. De aanvaller raakte de bal niet goed en kopte over.

Tijdens de rust voerde Eric Gerets zijn eerste wissel door. Mehdi Carcela mocht na 45 minuten debuteren ten koste van Youssef Hadji. De Standard-middenvelder koos na een lange soap voor de Atlas Leeuwen. In de 60e minuut wist Taarabt Chamakh te vinden, maar de spits in dienst van Arsenal schoot op de keeper. Ondanks zijn reserverol op dit moment bij de Engelse club, hield Eric Gerets toch het vertrouwen in zijn vice-aanvoerder. Aanvoerder Kharja, werd na rust gewisseld voor Mohammed Chihani.

In de 70e minuut miste Chamakh weer een opgelegde kans om op 2-0 te komen. Ditmaal was het de inbreng van een verdediger die zich in het baan van het schot manoeuvreerde en zo een tweede goal van Marokko voorkwam. In de aanval die daarop volgde, liet Taarabt zoals vaker in de wedstrijd weer eens een hoogstandje zien. De QPR aanvoerder stuurde zijn bewaker de bosjes in, drong het strafschop gebied binnen en bediende Mbark Boussoufa. De Anderlecht aanvaller zag zijn fantastische schot, op gelijke wijze gekeerd worden door de doelman.

Acht minuten voor tijd was daar toch de langverwachte tweede treffer voor Marokko. Mehdi Carcela versierde tijdens zijn debuut een strafschop voor Marokko, die feilloos werd binnen geschoten door Mbark Boussoufa. Eric Gerets liet naast Carcela en Chihani, ook Oussama Assaidi, Mohammed Amine Bakkali en Mohamed Amine Nejmi debuteren. De debutanten vervingen Adel Taarabt, Mbark Boussoufa en Mehdi Benatia.

Tijdens de acht minuten durende blessuretijd, wist Marokko de score uit te breiden naar 3-0. Mehdi Carcela werd vlak voor het strafschopgebied neergelegd. De middenvelder wilde de vrije schop zelf nemen, maar liet deze na overleg over aan Mohammed Amine El Bakkali. De botola speler, uitkomend voor FUS Rabat, verraste de keeper met een geplaatst schot.