Marouane Chamakh

zondag 14 november 2010

Arsenal wint, Chelsea verliest

Arsenal heeft de wedstrijd tegen Everton met 1-2 gewonnen. Doelpunten van Bacary en Cesc (op aangeven van Marouane). Wat misschien net zo belangrijk was, is dat alle andere teams die hoog staan verloren hebben of gelijk hebben gespeeld.

Chelsea heeft een pak slaag gekregen van Sunderland: 0-3.
Manchester City heeft gelijk gespeeld  tegen Birmingham City, Manchester United tegen Aston Villa en al eerder werd Man. City tegen Man. United ook gelijk spel.

Arsenal heeft zich opgewerkt naar de tweede plaats in de Premier League. De Londense ploeg versloeg Everton met 2-1 en passeerde Manchester United op de ranglijst.
Waar Arsenal vaak legio kansen nodig heeft om te scoren, was het dit keer tegen Everton juist heel effectief. Na 36 minuten kwamen de Londenaren ietwat tegen de verhouding in op voorsprong. Verdediger Bacary Sagna schoot van dichtbij snoeihard in de korte hoek. Het was pas zijn tweede treffer in ruim 140 duels voor Arsenal.
Op slag van rust liet Louis Saha een goede mogelijkheid voor Everton onbenut, waarop The Gunners direct na rust wél scoorden. Aanvoerder Cesc Fabregas rondde na een mooie combinatie even fraai af.
The Toffees drongen steeds meer aan, kregen kansen, maar uiteindelijk was het alleen Tim Cahill die vlak voor tijd het net wist te vinden. John Heitinga werd in de rust gewisseld bij de thuisclub, Robin van Persie zat bij Arsenal het hele duel op de bank.
Door de uitzege kwam Arsenal op twee punten van koploper Chelsea.