Marouane Chamakh

Marouane Chamakh
Marouane Chamakh

maandag 13 december 2010

United vs Arsenal: go gunners!


MANCHESTER UNITED

Klassering
2de plaats (31 punten uit vijftien duels)

Vorm
Het beste van Manchester United moet nog komen. Als gevolg van blessures en randzaken heeft manager Sir Alex Ferguson zijn ideale elf nauwelijks kunnen opstellen. Des te opvallender is de ongeslagen status van de ploeg. United speelde dit seizoen wel al zeven keer gelijk. Bij een zege of remise tegen Arsenal verdwijnt een 25 jaar oud clubrecord uit de boeken. In de jaargang 1985/86 leed Manchester United na zestien duels zijn eerste nederlaag.

Opvallend
Nani is voorlopig de beste aangever in de Premier League. De Portugese buitenspeler bereidde tien goals voor. Tweede op het lijstje van assists is West Bromwich Albion-speler-Chris Brunt. Hij zag negen voorzetten bekroond met een goal.

Afwezigen Hargreaves (hamstring), Owen (hamstring), Valencia (enkel). Onzeker: Scholes (lies), Ferdinand (hamstring), Evans (ziek) en Brown (ziek)

ARSENAL

Klassering
1ste plaats (32 punten uit zestien duels)

Vorm
Arsenal heeft traditioneel de best voetballende ploeg in de Premier League. Ook dit seizoen is het spel van The Gunners oogstrelend. Toch vrezen de kenners dat de Noord-Londenaren opnieuw zullen sterven in schoonheid. De reden: de defensie is niet betrouwbaar genoeg.

Opvallend
Samir Nasri is de revelatie van dit seizoen. De lichtvoetige Fransman bezit een fabuleuze techniek, maar koppelt zijn kwaliteiten nu ook aan rendement. De aanvallende middenvelder scoorde tot dusverre twaalf keer in alle competities. Zijn twee treffers in het vorige Premier League-duel met Fulham waren van grote schoonheid.

Afwezigen Gibbs (enkel, Djourou (dij), Diaby (enkel), Vermaelen (achillespees), Frimpong (knie). Onzeker: Fabregas (hamstring) en Fabianski (bovenbeen).