Marouane Chamakh

zondag 24 oktober 2010

Arsenal rekent af met tien Citizens

Arsenal heeft de zegereeks van Manchester City in de Premier League een halt toe geroepen. Op bezoek bij The Citizens wonnen de Londenaren met 3-0 en kwam er een einde aan een serie van vier overwinningen voor City.
De ploeg van manager Roberto Mancini schakelde zichzelf eigenlijk na vijf minuten al uit. Dedryck Boyata was met zijn sliding net te laat om de bal te ontfutselen aan de doorgebroken Marouane Chamakh. Een rode kaart was het logische gevolg.
In ondertal zakte Man City de moed in de schoenen. Tegen soepel combinerende ploegen als Arsenal, dat het gewend is als tegenstanders zich massaal terugtrekken, is een goed resultaat halen in 85 minuten met tien man vrijwel altijd een brug te ver.
Dat bleek in het vervolg van de wedstrijd. In de 21ste minuut sneed Samir Nasri op aangeven van Andrei Arsjavin door het volle strafschopgebied. De Franse stylist scoorde beheerst.
Het pleit leek definitief beslecht toen Arsenal vlak voor rust een strafschop kreeg voor een domme overtreding van Vincent Kompany op Cesc Fabregas. De Spaanse aanvoerder ontfermde zich over de bal, maar schoot zwak en zag dat doelman Joe Hart de goede hoek had gekozen.
Na rust volgde alsnog de genadeklap. Alexandre Song prikte de bal erin nadat Wayne Bridge maar half redding had gebracht. En invaller Nicklas Bendtner maakte de derde van de dag. De Deen mocht op assist van Nasri alleen door en rondde koel af.
Arsenal passeerde Manchester City op de ranglijst en staat op de tweede plaats. Chelsea heeft vijf punten meer, terwijl Manchester United een iets slechter en Man City een flink slechter doelsaldo heeft dan Arsenal.