Marouane Chamakh

Marouane Chamakh
Marouane Chamakh

zaterdag 9 oktober 2010

Op aangeven van Marouane wint Marokko van Tanzania!

Mounir El Hamdaoui heeft Marokko zaterdag een goede dienst bewezen. De aanvaller van Ajax kwam als enige tot scoren in de ontmoeting van zijn land met Tanzania, in het tweede kwalificatieduel in de Afrika Cup. El Hamdaoui scoorde kort voor het rustsignaal als enige op het veld en zag hoe zijn team de voorsprong tot het einde toe vast hield (0-1).

In Dar es Salaam profiteerde El Hamdaoui op aangeven van Marouane Chamakh van onachtzaamheid in de Tanzaniaanse defensie. Met de linkervoet loste hij een schot op doel, waarmee hij Juma Kaseja verschalkte. Tanzania probeerde wel terug te vechten, maar stuitte op de sterke defensie van Marokko. De winst was zeer welkom, aangezien Marokko haar eerste plaatsingsduel, thuis tegen de Centraal Afrikaanse Republiek, nog had beëindigd met een doelpuntloze remise.
Marouane Chamakh (R) fights for the ball with Equatorial Guinea's Pedro Obama during their friendly football match on August 11, 2010 in Rabat. Morocco won 2-1.
Dankzij de drie punten grijpen de Marokkanen de koppositie in Groep D van de kwalificatiecyclus. Algerije en de Centraal Afrikaanse Republiek volgen evenals Tanzania met ieder één punt. Zondag ontmoeten de Centraal Afrikaanse Republiek en Algerije elkaar in Bangui.