Marouane Chamakh

Marouane Chamakh
Marouane Chamakh

zondag 9 januari 2011

Arsenal Leeds FA-cup 8-1-2011

Op zaterdag 8 januari 2011 heeft Arsene Wenger opnieuw zijn team omgegooid om enerzijds zijn 'grote' mannen rust te geven en anderzijds zijn reservespeler spelminuten te gunnen. Opnieuw komt Arsenal tegenover een defensief spelende ploeg te staan. Manchester City gaf ruiterlijk toe dat zij alleen maar verdedigend speelde, Leeds had de kracht en kunde niet. De paar schoten werden prima gepakt door Wojciech Szczesny. Arsenal had het overwicht maar door het zware (en agressief) verdedigen van de Leedspelers werden de kansen niet omgezet in de doelpunten. Het inbrengen van Cesc Fabregas gaf ontzag bij de Leedspelers en het nodig zelfvertrouwen aan de Arsenalspelers en dit kon de 0-1 achterstand tot een 1-1 brengen. Arsenal zit nog in de FA-cup.

Lees ook het verslag onderaan.

Maraoune vocht weer als een leeuw

maar werd met handen en voeten gestopt


hoe kan je ook koppen als iemand zo op je leunt?

Ook Nicklas kon niet veel doen tegen de massale verdediging

Ook Tomas moest ondervinden dat dit geen voetbal maar een 'hoe-hou-ik-arsenal-tegen' wedstrijd was

Gelukkig ging de penalty van Cesc er in 1-1 in de 90'

De zon gaf mooie plaatjes


Woensdag 18 januari zal in Leeds geheel in het teken staan van de return tussen Leeds United en Arsenal. Zaterdag stonden beide elftallen tegenover elkaar in Londen en Leeds behaalde verrassend genoeg een gelijkspel in het stadion van de Engelse grootmacht. Daarmee mocht Arsenal niet klagen, want zij kwamen pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd op gelijke hoogte met de tegenstander uit het Championship.


Arsenal begon met een aantal nieuwe namen, zoals Tomás Rosicky, Nicklas Bendtner en Kieran Gibbs. Maar de voorhoede bestond naast Bendtner wel uit Marouane Chamakh en Andrei Arshavin. Op de bank vond men Francesc Fàbregas terug, evenals de van een zeer zware blessure teruggekeerde spelmaker Aaron Ramsey en Theo Walcott. Robin van Persie had van de Franse manager Arsène Wenger een vrije dag gekregen: hij zat niet bij de selectie. Bij Leeds was de opvallendste naam die van Arsenal-huurling Sanchez Watt. Wenger had hem woensdag vrijgegeven om te spelen.


Arsenal trok gelijk, zoals verwacht mocht worden, het overwicht naar zich toe. Na tien minuten lag de defensie van de gasten volledig open, maar Arshavin wist de opgelegde kans niet in een doelpunt te doen eindigen. Luciano Becchio kreeg een goede kans namens Leeds, maar gelegenheidsdoelman Wojciech Szczesny kon zijn inzet keren. Arshavin deed nog een poging, maar de ploeg uit het Championship hield de rijen achterin goed gesloten. Sébastien Squillaci had een goede kans op 1-0, maar zijn inzet uit een hoekschop werd van de lijn gekeerd.


Na rust kwam Arsenal scherp uit de kleedkamers van het Emirates Stadium en Bendtner had gelijk een goede kans om de score te openen, maar de jonge Deen faalde in de afronding. Toen werd het stadion, op een klein gedeelte na, doodstil. Denílson maakte binnen het strafschopgebied een harde overtreding op Leeds-speler Max Gradel en arbiter Chris Foy wees naar de strafschopstip. Robert Snodgrass schoot onberispelijk binnen: 0-1.


Wenger reageerde door Fàbregas in het elftal te brengen en niet veel later kwamen de Londenaren bijna langszij. Chamakh leek vanaf dichtbij te gaan scoren, maar de voorzet waar hij op wachtte werd door Andy O’Brien pas op het laatste moment van richting veranderd, zodat de Marokkaan niet meer kon scoren. Becchio maakte bijna 0-2 aan de andere kant, maar zijn inzet werd door Szczesny gered. Daarna werd Chamakh eruitgehaald voor Theo Walcott en was het slotoffensief begonnen.


Ook Carlos Vela kwam nog in het elftal. Iets later kon Bendtner vrij inkoppen, maar de jonge aanvaller wist weer niet te scoren. Daarna leek Arsenal een strafschop te krijgen, maar na overleg met de grensrechter annuleerde Foy zijn beslissing, wat geheel terecht was. Koud een minuut later lag de bal dan toch echt op de stip na een overtreding op Walcott. Aanvoerder Fàbregas pakte de bal en schoot hem onhoudbaar achter Kasper Schmeichel, de Leeds-doelman, waarmee hij een replay verzekerde. Bendtner had het nog mooier kunnen maken, maar de Deen miste ook deze gigantische kans.


Scoreverloop:
0-1 (54') Robert Snodgrass (strafschop)
1-1 (90') Francesc Fàbregas (strafschop)



Lees verder: bron