Marouane Chamakh

Marouane Chamakh
Marouane Chamakh

donderdag 13 januari 2011

Ipswich verrast Arsenal 1-0

Ipswich verrast vriend en vijand om de eerste halve finale te winnen van Arsenal. Zoals gebruikelijk domineerde Arsenal de wedstrijd maar een counter gaf een goal voor de tegenpartij.
Arsenal startte niet met alle grote namen in de basis. Marouane Chamakh en Alexandre Song werden door Wenger aan de kant gehouden voor het duel met de tweedeklasser. De eerste kans van de wedstrijd kwam van de voet van Tamás Priskin. De Hongaar probeerde het met een geplaatst schot dat maar net het doel miste. Arsenal speelde ongeconcentreerd en leed veel onnodig balverlies. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd voor rust. Alleen Theo Walcott waagde nog een poging van afstand, maar de pijlsnelle aanvaller zag de doelman eenvoudig redden.
In de tweede helft leek Arsenal het initiatief te nemen. Andrei Arshavin had the Gunners met een volley op voorsprong kunnen zetten. Hij was de buitenspelval te slim af, maar zijn schot ging hoog over. Priskin kreeg even later opnieuw mogelijkheid om de score te openen. Ditmaal wist Emmanuel Eboué te voorkomen dat Ipswich de voorsprong zou pakken. Met het inbrengen van Jack Wilshire en Chamakh ging Arsenal op zoek naar het bevrijdende doelpunt. Cesc Fàbregas was dichtbij een treffer, maar de Spaanse spelverdeler kopte van dichtbij over. In de slotfase van de wedstrijd lukte het Priskin uiteindelijk wel om het net te vinden. Na een lange bal stond hij vrij voor de keeper en rondde beheerst af. De treffer van de voorhoedespeler bleek genoeg voor de overwinning. Maar gelukkig is er nog een herkansing voor Arsenal volgende week.

Marouane en Cesc zijn onthutst na het eerste doelpunt van Ipswich



Geen opmerkingen:

Een reactie posten