Marouane Chamakh

Marouane Chamakh
Marouane Chamakh

dinsdag 18 januari 2011

Arsenaltalent Miyaichi naar Feyenoord

Ad.nl: 18-01-2011


Een klein legertje Japanse journalisten volgde gisteren de eerste training van Ryo Miyaichi bij Feyenoord. Voor de tiener het veld opstapte, vroegen supporters hem hardop of hij net zo goed denkt te worden als zijn voorganger Shinji Ono, die met Feyenoord onder meer de UEFA Cup won. ,,Ik wil zelfs beter worden,'' zegt Miyaichi in het AD. De Japanner is na afloop, als hij wordt ondervraagd door zijn vriendelijke landgenoten, tevreden. ,,Ik vond dat het niet slecht ging,'' zegt hij. ,,Al zal ik tijd nodig hebben om helemaal te wennen aan de club en mijn medespelers. Ik ben blij dat ik hier ben en ik zie ernaar uit om wedstrijden te spelen.''

De Japanse voetbalbond moet de aanvaller nog vrijgeven. Vervolgens moeten de Engelse voetbalbond en de KNVB zorgen dat de speler mag uitkomen voor Feyenoord. ,,Maar dat hoeft niet lang te duren,'' zegt algemeen directeur Eric Gudde.

Trainer Mario Been kan dus eerdaags beschikken over misschien wel de snelste voorhoede in het Nederlandse betaalde voetbal. Met de Hongaar Krisztian Simon en Ryo Miyaichi op de flanken en Luc Castaignos als diepe spits, stuk voor stuk razendsnel.


Telegraaf: 17 januari 2011
AMSTERDAM -  Arsenal gaat samenwerken met Feyenoord. Gisteravond om half zeven landde directeur Richard Law namens de Londense club op Rotterdam Airport en bij zich had hij meteen de eerste speler, het nog maar net door Arsenal gecontracteerde Japanse supertalent Ryo Miyaichi.

Namens Arsenal gaat Law vandaag gesprekken voeren over de mogelijkheden om voor het eerst in de Nederlandse eredivisie een serieuze partner voor de Engelse topclub te creëren. In het diepste geheim hebben de Gunners in de afgelopen weken al de zaak opgestart.
Feyenoord heeft de gloednieuwe samenwerking met Arsenal te danken aan hoofd opleidingen Stanley Brard en directeur Eric Gudde. Het hoofd van de internationale scouting bij Arsenal, Steve Rowley, heeft manager Arsene Wenger geadviseerd in zee te gaan met Feyenoord.
,,Onder Stanley Brard heeft Feyenoord een van de beste jeugdopleidingen in Europa neergezet,’’ zegt Rowley. ,,Wij kijken altijd naar kwaliteit. Daarom durven we talenten, waarvan wij heel hoge verwachtingen hebben, nu aan Brard of Feyenoord toe te vertrouwen.’’
Op aangeven van Rowley en Wenger heeft Richard Law in december contact gezocht met de top van Feyenoord. Daarbij heeft algemeen directeur Eric Gudde een helder en realistisch verhaal geschetst over de situatie van Feyenoord. ,,Maar in die gesprekken heeft Eric mede door zijn visie een uitstekende indruk gewekt,’’ zegt de directeur van Arsenal. ,,Ik ben nu speciaal naar Rotterdam gekomen om verder met hem te praten.’’Het uitlenen van de eerste speler gebeurt volgens Arsenal onder extreem gunstige condities voor Feyenoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten